Tuesday, 7 April 2020

tofu paniran u sezamu



što/
300 g tofua
1/2 šalice sezama
1 prstohvat himalajske soli
1 jušna žlica suhog delikatesnog kvasca
2 jušne žlice sjemenki lana
1/2 šalice vode
1 jušna žlica miso paste
3 jušne žlice sitnog odmasćenog kokosovog brašna

kako/
Sameljite lan u mlincu za kavu i pomiješajte ga s pola šalice tople vode u kojoj ste prethodno umutili žlicu miso paste. Ostavite da odstoji 5-10 minuta kako bi lan apsorbirao vodu. Sameljite sezam u mlincu i pomiješajte ga s himalajskom soli i prehrambenim kvascem. Narežite tofu na šnite debljine oko 7 mm (ja sam dobila desetak šnita). Pripremite tri zdjelice - jednu s kokosovim brašnom, jednu sa sezamom i jednu sa smjesom lana i vode. Svaki komad tofua prvo uvaljajte u kokosovo brašno, zatim u mješavinu s lanom i nakon toga u sezam. Slobodno stavite deblji sloj lana i sezama. Meni je bilo najjednostavije prebaciti tofu u zdjelicu sa sezamom pa posipati odozgo umjesto okretanja, budući da je lan dosta sluzav i sklizak. Oprezno izvadite tofu iz sezama i stavite na tanjur. Ostavite odreske barem sat vremena na zraku da se smjesa malo osuši i stisne. Pecite u pećnici na 180 °C oko 15-20 minuta, odnosno dok ne porumeni, ili na tavi na kokosovom ulju, na srednjoj vatri, oko minutu na svakoj strani. Meni je najdraži u kombinaciji s puno svejžeg lisnatog povrća, uz svježi korijander i umak od soja sosa i fermentiranih feferona u vijetmanskom stilu.

No comments:

Post a Comment