Saturday, 15 April 2017

sirova švarcvald torta


što/

_sloj1: baza
150 g badema
150 g ribanog kokosa
30 g kakaa u prahu
200 g suhih datulja 
200 mL vode

_sloj2: višnje... oko 200 g.

_sloj3: krema
200 g indijskih oraščića, namočenih 4-6 sati
100 mL punomasnog kokosovog mlijeka
1 (ravna) jušna žlica psyllium ljuskica (opcija; dobro dođu da zgusnu kremu)
50-70 g svijetlog muscovado šećera ili oko 50 mL agavinog ili rižinog sirupa (samo zato da krema bude svijetla, u drugim slučajevima svakako preporučam datulje kao zaslađivač)

kako/
Bademe i kokos sameljite na sitno. Datulje i vodu izblendajte u glatku pastu. Pomiješajte bademe, kokos, pastu od datulja i kakao i dobro izmijesite rukama kako bi se sastojci sjedinili u kompaktnu smjesu. Utisnite prvi sloj u kalup za torte i na njega rasporedite višnje. Sve sastojke za kremu dobro izblendajte kako biste dobili glatku smjesu. Izlijte kremu preko višanja i stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati.



No comments:

Post a Comment