što/
_sloj1: baza
150 g badema
150 g ribanog kokosa
30 g kakaa u prahu
200 g suhih datulja
200 mL vode
_sloj2: višnje... oko 200 g.
_sloj3: krema
200 g indijskih oraščića, namočenih 4-6 sati
100 mL punomasnog kokosovog mlijeka
1 (ravna) jušna žlica psyllium ljuskica (opcija; dobro dođu da zgusnu kremu)
50-70 g svijetlog muscovado šećera ili oko 50 mL agavinog ili rižinog sirupa (samo zato da krema bude svijetla, u drugim slučajevima svakako preporučam datulje kao zaslađivač)
kako/
Bademe i kokos sameljite na sitno. Datulje i vodu izblendajte u glatku pastu. Pomiješajte bademe, kokos, pastu od datulja i kakao i dobro izmijesite rukama kako bi se sastojci sjedinili u kompaktnu smjesu. Utisnite prvi sloj u kalup za torte i na njega rasporedite višnje. Sve sastojke za kremu dobro izblendajte kako biste dobili glatku smjesu. Izlijte kremu preko višanja i stavite tortu u hladnjak na nekoliko sati.
No comments:
Post a Comment