Saturday 18 July 2020

brownie s maslacem od kikirikija

You can find the RECIPE for this peanut butter brownie on my new blog, Sunberry Jam.


Evo, još jedan najbolji brownie na svijetu. Po čemu je ovaj najbolji? Osim što je divno ukusan, ovaj kolač ne sadrži žitarice niti ulje, skroz je sočan i prilično cjelovit. Brzo se miksa i kratko peče. Možeš ga uvaliti veganu, bezglutencu i paleo prijatelju, svi će biti sretni. Još ako ga poslužite uz sirovi sladoled od banane i kikirikija (doslovno zaleđene banane i maslac od kikirikija izblendani u blenderu, imate nekoliko recepata iz sirovijih dana ovog bloga), čisto ludilo!

što/
2/3 šalice maslaca od kikirikija bez dodataka
1/2 šalice kokosovog šećera
2 jušne žlice sirupa agave
1 jušna žlica chia sjemenki
1 jušna žlica sjemenki lana
1/2 šalice vode
2 jušne žlice jabučnog octa
1/3 šalice kakaa u prahu
1 prstohvat sode bikarbone
1 prstohvat himalajske soli
1/2 šalice sirovog kikirikija (samljeti u "brašno")

kako/
Sameljete lan i chia sjemenke u mlincu za kavu, pomiješajte ih s pola šalice vode i 2 žlice octa i ostavite da odstoje barem 5 minuta uz povremeno miješanje. Za to vrijeme u drugoj zdjeli vilicom pomiješajte maslac od kikirikija, kokosov šećer i agavin sirup. Dodajte smjesu s lanom i chia sjemenkama, i dobro promiješajte. Umiješajte sodu bikarbonu i sol. Dodajte mljeveni kikiriki i kakao, te opet sve dobro promiješajte. Ja u ovoj fazi ponekad miješam rukom jer smjesa već bude dosta gusta. Prebacite smjesu u pleh i utisnite ju (ako radite rukama, možete ih namastiti s malo kokosovog ulja da se smjesa ne lijepi). Ova količina je taman za pleh dimenzija 20×20 cm². Pecite na 180 °C 20-25 minuta. Ostavite kolač da se barem malo ohladi prije reznanja.

Dobar tek!


No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License