{za 2 osobe}
što/
1 srednja glavica karfiola
3 srednje shiitake
4-5 polovica sušenih rajčica
velika šaka listova rikole
3 lista nori algi
malo limunovog soka
kako/
Karfiol usitnite u multipraktiku na komadiće veličine zrna riže (možete ga i narezati nožem na sitno). Po usitnjenom karfiolu iscijedite sok 1/3 limuna i promiješajte. Shiitake narežite na tanke komade i po želji zalijte s malo soja sosa i ostavite da odstoje 15-ak minuta. Sušene rajčice, ukoliko su soljene, možete malo isprati pod vodom. Ako su jako suhe, ostavite ih da se namaču pola sata u malo vode da omekšaju i zatim narežite na tanke komade. Rasporedite usitnjeni karfiol na list nori alge, dodajte gljive, rajčice i rikolu i zamotajte. Ako je sve skupa suho, navlažite rub alge s malo vode kako bi se lakše zalijepila.
[ENG]
cauliflower sushi
what/
finely chopped cauliflower with some lemon juice
shiitake mushrooms marinated in soy sauce
sun-dried tomatoes
fresh rucola
nori algae
joy
No comments:
Post a Comment