Wednesday 6 May 2020

zobene palačinke s čokoladnim preljevom od tahinija


Složila sam vam jedan slatki recept u suradnji s Centrom za kulturu prehrane - zobene palačinke s čokoladnim preljevom od tahinija. Skroz je jednostavno i zaslađeno samo voćem, pa može poslužiti i kao hranjivi doručak. Postupak možete pogledati u ovom kratkom videu.

što/
[palačinke]
1 šalica zobenih pahuljica
1/2 šalice zobenog mlijeka
1 banana
1 čajna žličica cimeta
1/3 čajne žličice himalajske soli
1/3 čajne žličice sode bikarbone
3 jušne žlice jabučnog octa
3 jušne žlice tahinija

[preljev]
3 jušne žlice tahinija
1/2 šalice zobenog mlijeka
1 jušna žlica kokosovog ulja
1/3 šalice narezanih datulja (namočiti u 1/4 šalice vode)
3 jušne žlice kakaa u prahu

kako/
Sameljite zobene pahuljice i pomiješajte ih s cimetom, sodom i soli. U drugoj posudi izgnječite bananu i pomiješajte sa zobenim mlijekom, tahinijem i octom. Ulijte tekuću mješavinu u posudu sa suhim sastojcima i promiješajte. Pecite na laganoj vatri, na dobro ugrijanoj suhoj tavi, oko minutu sa svake strane. Za čokoladni preljev sve sastojke ubacite u blender i dobro izblendajte (može se koristiti i štapni mikser, no u tom slučaju će tekstura biti nešto grublja). Palačinke i preljev mogu stajati 4-5 dana u hladnjaku, pa mogu dobro doći kao gotov doručak.

Dobar tek!

No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License