Saturday 25 July 2020

koktel od dinje i bosiljka


Bez obzira što nas ovdje u kontinentu ljetni pljuskovi dovoljno redovito osvježavaju, pa i poplavljuju malo, ljeto je i dalje pravo vrijeme za osvježavajuće koktele. Kada kažem osvježavajuće, mislim na bezalkoholne (ljutite se slobodno, nije me briga, bezalkoholni su najbolji). Inače svakog ljeta radim neku varijaciju na mojito s vodenim kefirom, a budući da su ove godine svi poludjeli za kombuchom, mislim da je napokon dovoljno okej i nepretenciozno podijeliti jedan recept za koktel s kombuchom. Ako ipak nemate kombuchu kod kuće, nema veze, možete jednostavno koristiti mineralnu vodu i po potrebi povećati količinu limete i agavinog sirupa u receptu. Količine koje pišem su za dvije osobe, pa ih kod izrade koktela podijelite na dvije čaše. I naravno, ne bi to bilo to da na Malom placu nisam našla najslađe dinje ove godine, pa vam predstavljam mojito od dinje s malim zaokretom. Umjesto mente sam koristila ljubičasti bosiljak i cijela kombinacija okusa je ludilo!



što/
1 šalica dinje narezane na kockice
3/4 šalice leda u kockicama
1/2 limete
1 mala šaka listova bosiljka
1 jušna žlica sirupa agave (opcija)
3/4 šalice kombuche bez dodatnog okusa

kako/
Stavite listove bosiljka, limetu narezanu na kriške i agavin sirup u čaše. Izgnječite sve skupa kako bi se arome prožele. Ne morate imati neki posebni "fancy" pribor za koktele - možete se poslužiti drškom drvene kuhače. Izblendajte dinju s ledom, prebacite u čašu s limetom i bosiljkom, pa sve skupa lagano promiješajte. Ulijte kombuchu u čašu i po želji opet lagano promiješajte. Poslužite ukrašeno listovima bosiljka i kriškama limete.




No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License