što/
1 šalica sezama*
1 šalica ribanog sušenog kokosa
1/3 šalice kakaa u prahu
1 šalica sušenih marelica
2 manje naranče //nešpricane, jer i kora se koristi
kako/
Ako imate dovoljno jaki blender ili multipraktik, možete jednostavno ubaciti sve sastojke (naranče idu skupa s korom) unutra i blendati da se dobro sjedine. Manje invazivna metoda je sljedeća: sušene marelice narežite na manje komade i prelijte iscijeđenim sokom dvije naranče. Kore naranči narežite na sitno i stavite u istu posudu s marelicama i narančinim sokom. Utisnite komade marelice i narančine kore u sok od naranče i ostavite da odstoji nekoliko sati kako bi marelice omekšale. U blenderu ili multipraktiku izblendajte kokos što bolje kako bi pustio ulje, zatim dodajte sezam i još malo blendajte kako biste dobili što glađu smjesu. Zatim dodajte ostale sastojke i sve skupa dobro izblendajte. Smjesu utisnite na ravnu podlogu i poravnajte valjkom ili staklenom bocom. Stavite u hladnjak na sat vremena kako bi se smjesa stvrdnula i kako bi je bilo lakše rezati.
*u ovom receptu preskačem [namakanje] sjemenki jer inače ne bi bilo moguće dobiti kompaktne kocke samo od ovih sastojaka. Da sam koristila bademe, koristila bih namočene i dehidrirane, no budući da je sezam jako sitan, nemam običaj i s njime to raditi.
[ENG]
choco-orange slices
what/
1 cup sesame seeds*
1 cup shredded coconut
1/3 cup cacao powder
1 cup dried apricots
2 smaller oranges //organic, because we will use the peel as well
how/
If you have a really strong blender, you can just blend all the ingredients into a smooth paste. A less invasive method would be the following: cut the apricots in smaller pieces and soak them in orange juice, together with sliced orange peels for a few hours to soften a bit. Blend the coconut into a smooth paste, then add the sesame and blend a bit more. Add the rest of the ingredients and blend everything until smooth. Put the mixture on a flat surface and press it /roll a glass bottle over it to get a straight surface. Place it in a fridge for an hour before you cut it into slices.
*I usually [soak] any seeds that I use, but this time sesame seeds had to be dry for the texture. If I was using almonds, I would soak and dehydrate them, but sesame is very tiny and it would be a lot of work to do that so I decided not to.
No comments:
Post a Comment