Sunday 12 April 2020

naprosto zlevanka!

Novi-stari recept za zlevanku je >>> OVDJE!


Ovo je potencijalno jedini recept za vegansku zlevanku koji će vam trebati... baš je sočna i fina i prava. Oni koji nisu puno boravili u sjevernijim dijelovima Hrvatske možda nemaju neka sjećanja iz djetinjstva koja bi potakla privrženost ovom kolaču, ali čak i ako niste nikada probali zlevanku, mislim da biste se mogli oduševiti koliko jedan običan, skroman i jednostavan kolač može biti ukusan i sočan.


1/2 šalice sojinog jogurta
150 g polutvrdog tofua (oko 2/3 čaše kada ga narežete na kockice)
1/4 šalice agavinog sirupa
1/4 šalice narančinog soka
1/4 šalice rastaljenog kokosovog ulja (ili drugog biljnog ulja bez mirisa)
2 jušne žlice jabučnog octa
1/2 šalice palente
1/2 šalice pirovog brašna T630
1/2 čajne žličice sode bikarbone
1 prstohvat himalajske soli


Pomiješajte palentu, priovo brašno, sodu i sol u zdjeli. Sve ostale sastojke izblendajte u blenderu ili pomoću miksera. Ne treba predugo blendati - ovaj put nije potrebno dobiti savršeno glatku smjesu, već jednostavno dobro izmiješati sastojke. Ulijte tekuću mješavinu u zdjelu sa suhim sastojcima i izmiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine. Ulijte smjesu u kalup i pecite na 180 °C oko 45-50 minuta, odnosno dok površina kolača ne poprimi lagano smeđu boju.

Dobar tek!

No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License