Chestnut and mushroom soup - find this RECIPE on my new blog Sunberry Jam!
što/
1 šalica očišćenih pečenih kestena
1 šalica krupno narezanih gljiva*
1 manja mrkva
1 mali korijen peršina
2 šalice vode
2 jušne žlice soja sosa
2 jušne žlice miso paste
1/2 šalice biljnog mlijeka
*ja sam koristila vrganje, sunčanice i crne trube koje smo ubrali u šumi
kako/
Odvojite pola količine kestena i narežite ih za juhu. Ostatak stavite u blender s pola šalice tople vode, pola šalice biljnog mlijeka i miso pastom i izblendajte do kremste teksture. Stavite gljive, narezane kestene, sitno narezanu mrkvu i peršin u lonac s jednom i pol šalicom vode i pustite da zakuha. Ako želite dodatno istaknuti okus gljiva, možete ih prvo kratko ispeći na suhoj tavi na najslabijoj vatri kako bi se malo osušile, pa tek onda dodati vodu i povrće. Ostavite da kuha 5-10 minuta u poklopljenom loncu na laganoj vatri. Zgasite vatru i dodajte soja sos i izblendane kestene s biljnim mlijekom i miso pastom. Promiješajte i ostavite još par minuta da se okusi prožmu.
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment