Wednesday, 4 November 2020

juha od kestena i gljiva

Chestnut and mushroom soup - find this RECIPE on my new blog Sunberry Jam!

 


što/

1 šalica očišćenih pečenih kestena

1 šalica krupno narezanih gljiva*

1 manja mrkva

1 mali korijen peršina

2 šalice vode

2 jušne žlice soja sosa

2 jušne žlice miso paste

1/2 šalice biljnog mlijeka

*ja sam koristila vrganje, sunčanice i crne trube koje smo ubrali u šumi


kako/

Odvojite pola količine kestena i narežite ih za juhu. Ostatak stavite u blender s pola šalice tople vode, pola šalice biljnog mlijeka i miso pastom i izblendajte do kremste teksture. Stavite gljive, narezane kestene, sitno narezanu mrkvu i peršin u lonac s jednom i pol šalicom vode i pustite da zakuha. Ako želite dodatno istaknuti okus gljiva, možete ih prvo kratko ispeći na suhoj tavi na najslabijoj vatri kako bi se malo osušile, pa tek onda dodati vodu i povrće. Ostavite da kuha 5-10 minuta u poklopljenom loncu na laganoj vatri. Zgasite vatru i dodajte soja sos i izblendane kestene s biljnim mlijekom i miso pastom. Promiješajte i ostavite još par minuta da se okusi prožmu. 


Dobar tek!



No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License