Wednesday, 26 May 2021

chia s jagodama


što/
1/2 šalice narezanih jagoda*
1/2 šalice zobenog mlijeka
1/2 šalice sojinog jogurta 
sok 1/2 limuna
1 jušna žlica sirupa od datulja
4-5 jušnih žlica chia sjemenki

*na Malom placu su najslađe!


kako/
Stavite jagode, zobeno mlijeko, sojin jogurt, sok limuna i sirup od datulja u blender. Izblendajte u glatku smjesu. Dodajte chia sjemenke, dobro promiješajte i ostavite da odstoje barem pola sata uz povremeno miješanje kako bi apsorbirale tekućinu. Ja ih obično pripremim dan ranije i ostavim preko noći u hladnjaku. Ovaj jednostavni "chia puding" možete kombinirati sa raznim sastojcima, svježim voćem, biljnim jogurtom... Ja sam ga poslužila kao desert u kombinaciji s pudingom od prosa i vanilije (recept možete naći ovdje), svježim jagodama i chia džemom od jagoda.

Dobar tek!


No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License