što/
(za 2 porcije)
2 srednje ili veće glavice pak choia*
150 g shiitaka*
1 mladi luk*
3 jušne žlice tamarija
200 ml povrtnog temeljca**
1 jušna žlica škroba tapioke
1-2 jušne žlice sezamovog ulja***
*koristila sam domaće ekološke namirnice s Malog placa
**temeljac radim od zamrznutih ostataka povrća
***umjesto sezamovog ulja može ići i hladno prešano suncokretovo
kako/
Narežite pak choi na četvrtine po dužini. Narežite shiitake i mladi luk na krupne komade. Zagrijte malo sezamovog ulja u woku na srednje jakoj vatri i ubacite shiitake i pak choi. Kuhajte sasvim kratko, oko minutu. Dodajte tamari, pa podlijte s malo temeljca i ostavite da kuha još minutu. U ostatak temeljca zamiješajte škrob tapioke (dobro promiješajte kako ne bi ostale grudice), ulijte u tavu i pustite da zavrije. Umak će se gotovo odmah lagano zgusnuti od škroba - kada se to dogodi, maknite jelo s vatre. Poslužite uz kuhanu rižu.
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment