Thursday, 11 February 2016

skoro nekuhana juha


Sad ćete mislit da se prenemažem s nekim tam misom i algama ali ovo je jedna od najboljih juha koje sam jela u zadnje vrijeme a miso i alge kupite jednom godišnje i trošite sporo...

što/
{za 1 gladnu osobu}
350 mL vode
1 čajna žličica miso paste
3 polovice sušene rajčice
malo naribanog podanka đumbira
mala šaka suhih arame algi
1 mladi luk
3-4 shiitake gljive
velika šaka listova mlade blitve

kako/
Sušene rajčice narežite i skupa sa žličicom miso paste stavite u 350 mL tople vode. Ostavite da odstoji pola sata, promiješajte žlicom i ulijte u blender. Dodajte oko 0.5 cm naribanog svježeg đumbira i sve skupa izblendajte.
Narežite mladi luk, shiitake i mladu blitvu. Ako su peteljke listova blitve žilave, narežite ih na sitnije i odvojite od listova.
U lonac stavite otopinu misa s rajčicom i đumbirom, sušene arame alge, narezane peteljke blitve i pola narezanog mladog luka. Stavite na laganu vatru i malo zagrijte (ne do vrenja nego na nekih 60-70 °C; ako su se već počeli raditi mjehurići možete je ostaviti minutu-dvije da se ohladi). Maknite s vatre i dodajte shiitake, ostatak mladog luka i listove blitve. Po želji začinite s malo himalajske soli ili tamarija (dobro je i bez ali netko voli slanije..).


[ENGLISH]

barely cooked soup

s o o n

No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License