Saturday 30 April 2016

lazanje od tikvica



Savršenstvo, prefinoća i tak. A samo 3 sastojka.

[za 1 osobu]

što/
1 veća tikvica
4 polovice sušene rajčice
1 mali režanj češnjaka
(+ malo vode i malo himalajske soli)

kako/
Sušenu rajčicu namočite u sasvim malo vode i ubacite u blender skupa s tom vodom. Tikvicu narežite po dužini na tanke šnite podjednake veličine, a vrhove i krajeve s puno kore ubacite u blender zajedno s rajčicama (slobodno deblje odrežite te krajeve za blendanje). Dodajte u blender češanj češnjaka, malo soli (ako rajčice već nisu soljene) i po potrebi još malo vode i sve skupa dobro izmiksajte. Narezane tikvice posložite na tanjur tako da se preklapaju po pola po dužini i formiraju cjeloviti sloj. Po tom sloju razmažite dio umaka od rajčice. Zatim na isti način posložite i drugi sloj, i ponaljajte postupak dok ne potrošite umak i narezane tikvice. Po želji ukrasite/začinite s malo svježeg lista peršina ili bosiljka.

što ako/
Umak se može bez problema napraviti i pomoću običnog štapnog miksera.
Ako imate dehidrator, možete malo i dehidrirati lazanje kako bi se istaknuo okus. Ja sam ih stavila u dehidrator ali nisam imala strpljenja pa sam izvadila za 5 minuta i pojela i bilo je dovoljno super :D
Lazanja se sasvim lagano i pristojno jede (ne pretupim) nožem i vilicom i ne raspada se, znači pristojna uživancija skroz, možete ju poslužit pristojnim gostima.



[ENG]

zucchini lasagna

what/
1 bigger zucchini
4 dried tomato halves
1 small garlic clove
(+ some water and some himalayan salt)

how/
i will write it soon i promise (?)
until then you can improvise :D

No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License