Evo ljudi, potaknuta vašim vapajima za kvascem koji je, izgleda, postao rijetkost u Europi i šire, napokon ću podijeliti s vama dugo obećavani recept za valjda najjednostavniji kruh na svijetu, tajnu mirisnog prijepodneva, najsočniju podlogu za svaki jutarnji guacamole i mnogo više. Jako je jednostavan za napraviti, ne treba vam kvasac, nećete ni skužit da ste zabrašnili prste a već će biti gotov...
što/
1/2 šalice bijelog pirovog brašna
1/2 šalice integralnog pirovog brašna
1 šalica mljevenih zobenih pahuljica
3 prstohvata soli
2 čajne žlicice kokosovog ili muscovado sećera
1 i 1/2 čajne žličice sode bikarbone
7 jušnih žlica domaćeg jabučnog octa + voda do 1 šalice
kako/
Pomiješajte sve suhe sastojke u zdjeli. Ulijte mješavinu octa i vode, te lagano izmiješajte uz pomoć spatule ili pjenjače. Prebacite tijesto u kalup i pecite 50 minuta na 180 °C. Ostavite kruh da se ohladi zamotan u krpu.
No comments:
Post a Comment