Monday 4 January 2021

najboljinasvijetu pečeni batat

how to bake sweet potatoes to perfection

>>> find this recipe on my new blog!


Znate ono kad ljudi predstavljaju recepte i "hackove" kao najbolje i jedino što će vam od sada u životu trebati? E pa... ps, ps... nemojte da vam batat više ikad ispadne suh bez folije i ulja. Već sam napisala nedavno u jednom receptu kako pečem batate da budu najsočniji na svijetu, ali ipak ću im posvetiti i zasebnu objavu, tako da imate na jednom mjestu. Dakle ovako - operite batate (nemojte ih guliti) i cijele ih stavite u posudu za pečenje koju možete poklopiti. Ulijte dovoljno vode da prekrije dno, da razina vode bude oko pola centimetra kada su batati unutra. Stavite u pećnicu zagrijanu na 175 °C i pecite 45 minuta poklopljeno i još 30-ak minuta otklopljeno. Ako imate puno batata i ne dodiruju svi dno, možda će se trebati malo dulje peći da budu potpuno mekani i možete ih na pola pečenja malo razmijestiti i staviti one s vrha na dno kako bi i oni dobili dovoljno vlage. Kada su pečeni, ja ih poklopim i ostavim da se tako hlade. Ovako pečeni batati se jako lako gule, a iznutra su savršeno mekani i imaju lagano karamelastu notu koja se ne može baš postići kod kuhanja u loncu ili na pari. Možete ih koristiti u mnogim receptima koji traže kuhane ili pečene batate - primjerice u namazima, kruhu od batata, njokima, juhama, salatama... A super su i za jednostavno pojesti samo tako, ponijeti za užinu ili nešto. 

Eto, nadam se da će vam ovo biti korisno... 

Puse!



No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License