što/
1 čaša badema
2 čaše heljde
1 čaša datulja
1/2 čaše grožđica
2-3 velike žlice maca praha
2-3 velike žlice kakaa u prahu
2 velike žlice rogača u prahu
pola čajne žličice cimeta u prahu
pola čajne žličice đumbira u prahu
kako/
Bademe i heljdu namočite (link), stavite sve sastojke u blender i dobro izmiksajte. Ako je potrebno dodjte malo vode. Ako ste namakali grožđice i datulje da omekšaju, koristite vodu od njihovog namakanja.
Rasporedite smjesu na tanjur u sloju debljine do 1 cm i stavite u hladnjak da se malo stisne. Nakon nekoliko sati izvadite iz hladnjaka i narežite na komade željene veličine. Stavite u dehidrator na 45°C i dehidrirajte do željene suhoće.
Možete ih sušiti i na suncu po ljeti ili na peći / radijatoru po zimi (isprobano!).
što ako/
(link)
[ENGLISH]
energy bars
-soooooon-
No comments:
Post a Comment