Saturday, 17 October 2015

krekeri od mrkve i badema

što/
2 čaše badema
1 čaša heljde
2/3 čaše lanenih sjemenki
1/2 čaše sezamovih sjemenki
4 velika korijena mrkve
2 velika korijena peršina
1 mali korijen celera
1-2 velika režnja češnjaka
1 čajna žlica kurkume u prahu
1/2 čajne žlice mljevenog crnog papra
2-3 prstohvata himalajske soli

kako/
Namočite bademe, heljdu i sezam 8 sati. Lanene sjemenke namočite 30 minuta u malo vode kako bi nabubrile i pustile sluz. Naribajte mrkvu, celer i peršin i narežite češnjak. Dodajte bademe, heljdu, sezam, lan i začine i sve skupa izmiksajte štapnim mikserom. Ako imate jači blender, jednostavno stavite sve sastojke ujutra i izmiksajte do željene teksture. Smjesu rasporedite u dehidrator i dehidrirajte na 45°C do željene suhoće.

što ako/
Ako nemate dehidrator, krekere je moguće sušiti na suncu ili na radijatoru/peći.

još i/
Umjesto namočene heljde možete koristiti proklijalu.


[ENGLISH]

carrot and almond crackers

/soon

No comments:

Post a Comment

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License