Sunday, 25 October 2015

kakao bundeva


što/
1 šalica {badema + sezama}
1/2 šalice lješnjaka
1/2 šalice suhih datulja
3 velike žlice kakaa u prahu
1/2 šalice zlatnih grožđica
150-200 g bundeve
2 žlice kokosovog ulja (opcija)
sok 1/3 limuna
1 šalica indijskih oraščića
30-50 mL narančinog soka

kako/
Namočite orašaste plodove (link). Bademe i sezam stavite u blender i dodajte datulje i kakao. Izmiksajte u homogenu smjesu i rasporedite na tanjur ili u kalup za kolače u tankom sloju. Stavite u hladnjak.
Naribajte bundevu i ocijedite sok (i popijte ga jer je predivan). Stavite ocijeđenu bundevu u blender, dodajte zlatne grožđice, kokosovo ulje (opcija) i limunov sok i izmiksajte. Rasporedite po prvom sloju i stavite sve skupa u zamrzivač na 20-ak minuta.
Namočene indijske oraščiće stavite u blender, dodajte narančin sok i izmiksajte u homogenu smjesu. Razmažite po srednjem sloju, posipajte kakaom u prahu i stavite tortu u zamrzivač na 45 minuta kako bi se mogla lakše rezati.

što ako/
(link)

 


[ENGLISH]

cacao pumpkin cake

/soon

1 comment:

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License