što/
pola čaše badema
1/4 čaše mljevenog kokosa
1/4 čaše sjemenki maka
1/4 - 1/2 čaše datulja
4 jušne žlice kakaa u prahu
1 veliki zreli avokado
2 zrele banane
sok 1/3 limuna
kako/
Bademe namočite 8 sati u vodi s malo limunovog soka. Procijedite vodu i malo isperite bademe pod tekućom vodom. Sjemenke maka sameljite u mlincu za kavu. Stavite u blender ili multipraktik bademe, kokos, mak, datulje i 1-2 žlice kakaa. Izmiksajte i rasporedite smjesu na dno staklenki (ne sjećam se za koliko je staklenki ovo bilo!) ili zdjelica.
Štapnim mikserom izmiksajte banane, avokado, 2-3 žlice kakaa i limunov sok. Po želji možete zasladiti recimo rižinim sladom, no zbog banana će već biti dovoljno slatko. Izlijte smjesu u staklenke / zdjelice i stavite u hladnjak ili poslužite odmah.
što ako/
Umjesto datulja možete koristiti med.
Ako nemate dobar blender, za podlogu pokušajte s kombinacijom mlinca za kavu i štapnog miksera (tako sam ja ove napravila), ili ovako.
[ENGLISH]
cacao mousse
/soon
pola čaše badema
1/4 čaše mljevenog kokosa
1/4 čaše sjemenki maka
1/4 - 1/2 čaše datulja
4 jušne žlice kakaa u prahu
1 veliki zreli avokado
2 zrele banane
sok 1/3 limuna
kako/
Bademe namočite 8 sati u vodi s malo limunovog soka. Procijedite vodu i malo isperite bademe pod tekućom vodom. Sjemenke maka sameljite u mlincu za kavu. Stavite u blender ili multipraktik bademe, kokos, mak, datulje i 1-2 žlice kakaa. Izmiksajte i rasporedite smjesu na dno staklenki (ne sjećam se za koliko je staklenki ovo bilo!) ili zdjelica.
Štapnim mikserom izmiksajte banane, avokado, 2-3 žlice kakaa i limunov sok. Po želji možete zasladiti recimo rižinim sladom, no zbog banana će već biti dovoljno slatko. Izlijte smjesu u staklenke / zdjelice i stavite u hladnjak ili poslužite odmah.
što ako/
Umjesto datulja možete koristiti med.
Ako nemate dobar blender, za podlogu pokušajte s kombinacijom mlinca za kavu i štapnog miksera (tako sam ja ove napravila), ili ovako.
[ENGLISH]
cacao mousse
/soon
No comments:
Post a Comment